latinica  ћирилица
05/04/2016 |  15:25 ⇒ 17:08 | Autor: RTRS

MUP RS i MUP Rusije: Dogovorena saradnja kroz obuku specijalaca

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije, predvođena Olegom Baranovim Anatoljevičem, zamjenikom načelnika Glavne uprave MUP-a Moskve, u trodnevnoj posjeti Srpskoj.
Pripadnici SЈP - Foto: SRNA
Pripadnici SЈPFoto: SRNA

U razgovoru sa zvaničnicima Srpske naglašeno je da je saradnja Republike Srpske i Rusije izuzetno dobra i dogovorena obuka specijalaca iz Srpske u Rusiji.

Obuka naših pripadnika Specijalne jedinice policije u Specijalnim jedinicama ruske federacije. Dolazak njihovih instruktora u Srpsku.

Saradnja u borbi protiv terorizma, kao globalne prijetnje, takođe, u oblasti sajber terorizma. Razmjena iskustava iz oblasti forenzike i DNK analize, zaključci su sastanka ministra Lukača sa ruskom delegacijom.

Zamjenik načelnika Glavne uprave MUP-a Moskve,Oleg Anatoljevič, nada se, da će do sada dobra saradnja da se nastavi posebno u borbi protiv terorizma. Zadovoljan je radom policije Srpske, posebno Specijalnom jedinicom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, naglasio je da je policija Srpske važan dio identiteta Republike te da daje punu podršku njenoj saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Ruske Federacije. Premijerka Srpske, Željka Cvijanović je istakla da su odnosi srpskog i ruskog naroda istorijski veoma dobri, te da je Rusija veliki prijatelj srpskog naroda sa kojim dijeli mnoge vrijednosti i sa kojim je u mnogim iskušenjima bila na istoj strani.