latinica  ћирилица
06/04/2016 |  17:26 ⇒ 17:28 | Autor: Index.hr

Kapetanu Draganu će biti suđeno u Splitu

Kapetanu Draganu ipak će suditi u Splitu. Odbijen je, naime, zahtjev za delegacijom suda kojeg je zatražila advokat Dragana Vasiljkovića, i to dan prije sjednice sudskog vijeća splitskog Županijskog suda koje je trebalo odlučiti o osnovanosti optužnice.
Dragan Vasiljković - Foto: Screenshot/YouTube
Dragan VasiljkovićFoto: Screenshot/YouTube

Zahtjev je opravdan lakšim dolaskom svjedoka budući da Vasiljkovića terete da je počinio i ratni zločin na području Gline pa je obrana smatrala da će lakše doći do suda u Rijeci ili Zagrebu, nego Splitu.

Vasiljković je već ranije tražio izuzeće svih sudija splitskog suda, ali je odbijen. Smatrao je da neće imati pravedno suđenje jer su splitske sudije s područja koje je obuhvaćeno optužnicom. Već je zatražio i obustavu postupka koji mu je, kako tvrdi, montiran iz šovinističkih pobuda.

Nakon što su konačno riješeni svi tehnički problemi,  sudija Vladimir Živaljić zakazat će sjednicu na kojoj će se odlučiti o optužnici. Pretpostavlja se  da će vijeće potvrditi optužnicu.

Nakon toga bi trebalo biti poznato i ko će suditi kapetanu Draganu, kojem društvo u ćeliji ne pravi više Dragan Paravinja, već general ЈNA Borislav Đukić, optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno, rušenje brane Peruča.