X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
12/04/2016 |  11:59 ⇒ 11:59 | Izvor: Agencije

Najbolja borba protiv triglicerida

Ako u ishranu uvrstite lan, smanjićete visok nivo holesterola i triglicerida. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdjelotvornija i najukusnija.
Kefir - Foto: ilustracija
KefirFoto: ilustracija

Uz probleme sa kilogramima obično ide i visok nivo holesterola i triglicerida, a da biste se tog "paketa" riješili, probajte da u ishranu uvrstite lan. Najbolje je da sipate kašičicu ove biljke u šolju kefira, jer je ova kombinacija najdjelotvornija i najukusnija. I tako svaki dan započnite sa zdravim i prijatnim obrokom.

Laneno sjeme je bogato vlaknima, što blagotvorno utiče na rad crijeva, ubrzava metabolizam i sprječava pojavu zatvora. Pošto produžava osjećaj sitosti, dobar je saveznik mršljavljenja, a nutricionisti tvrde da smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi i do 50 odsto, a triglicerida između 25 i 60. I to nije sve, jer ga bogatstvo omega tri masnim kiselinama čini višestruko zdravim.

Lignani koji se nalaze u sjemenkama lana djeluju preventivno i na pojavu srčanih oboljenja i osteoporoze, a imaju i antiupalni uticaj, pa efikasno ublažavaju tegobe usljed artritisa i lupusa.