latinica  ћирилица
17/04/2016 |  16:06 ⇒ 16:11 | Autor: SRNA

Tompson održao predavanje školarcima uz pozdrav: "Za dom spremni!"

Pjevač Marko Perković Tompson učestvovao je u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku na vjerskoj tribini za mlade tokom koje je učenicima puštena njegova pjesma "Čavoglave" koja počinje ustaškim pozdravom: "Za dom spremni".

Pred dvoranom punom učenika sedmih i osmih razreda, te srednjoškolaca, Tompson je govorio o "vjeri i ljubavi prema porodici i bogu" i svojim iskustvima iz "domovinskog rata", prenijeli su hrvatski portali.

Tribinu je organizovao Katehetski ured Šibenske biskupije i "Družba sestara franjevki od Bezgrešne" u Šibeniku.

Mnogi učenici su zapjevali pjesmu čiji jedan stih glasi: "Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan aplauz.

Tompson je mladima poručio da "traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja", te da "žive svoju vjeru i kroz život izgrađuju vrijednosti ljubavi prema bogu, domovini i porodici".

Tompson je pjevao i pjesmu "Јasenovac i Gradiška Stara" u kojima se veličaju "klaonice" i "mesnice" notornih ustaških krvnika Јure Francetića i Maksa Luburića.

Sam je priznao da je "Јasenovac" i slične pjesme pjevao za vrijeme rata, ali i nakon 2000. godine, kada su "vlast prigrabili komunisti".