latinica  ћирилица
18/04/2016 |  17:30 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Sutra dobrotvorno veče u okviru akcije "Kad bi hljeba bilo više"

U okviru akcije "Kad bi hljeba bilo više", sutra će u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, biti održano dobrotvorno veče za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Humanitarno veče pod nazivom “Saborno za Kosovo i Metohiju” organizuje Srbsko Sabranje "Baštionik". Do kraja aprila u funkciji je humanitarni broj 1412 čijim pozivom pomažete rad narodnih kuhinja na Kosmetu.
"Kad bi hljeba bilo više" - Foto: SRNA
"Kad bi hljeba bilo više"Foto: SRNA

Dobrotvorno veče, u organizaciji Srbskog sabranja "Baštionik", biće održano u okviru akcije pomoći Srbima sa Kosmeta "Kad bi hljeba bilo više".

U okviru dobrotvorne večeri biće promovisana i knjiga "Svi moji putevi vode ka Srbiji", čiji je autor Arno Gujon, predsjednik organizacije "Solidarnost za Kosovo".

Radio-televizija Republike Srpske, koja je generalni pokrovitelj ove dobrotvorne večeri, raspolaže imponzantnim dokumentarnim arhivom o Kosovu i Metohiji. Snimljeno je mnogo životnih priča Srba na Kosovu i Metohiji kao i na desetine dokumentarnih filmova.

Dobrotvorno veče, biće održano u Narodnom pozorištu RS. U okviru programa nastupiće Kulturno-umjetničko društvo "Kopaonik" iz Leposavića na Kosovu i Metohiji. Ulaz će biti slobodan, a u holu pozorišta biće postavljene kutije za priloge.