latinica  ћирилица
22/04/2016 |  09:22 ⇒ 10:46 | Autor: RTRS

Čestitke povodom Dana Banjaluke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je 22. april - Dan grada, gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, predsjedniku Skupštine grada Budimiru Balabanu, odbornicima i svim građanima Banjaluke.
Banja Luka (Foto: Nemanja Petrović) -
Banja Luka (Foto: Nemanja Petrović)

"Obilježavajući ovaj dan, koji slavimo i kao praznik slobode, prisjećamo se i odajemo dužnu počast palim borcima NOR-a, oslobodiocima Banjaluke, koji su svojom žrtvom zadužili pokoljenja da čuvaju mir i teško stečenu slobodu, da rade i izgrađuju kvalitetno društvo, kao i sam grad koji je iz te kataklizme izašao kao pobjednik", navedeno je u čestitki predsjednika Republike.

U čestitki se ističe da Banjaluka danas nosi sva obilježja savremenog evropskog grada gdje se ugodno i sigurno živi.

"Administrativni, privredni, univerzitetski i kulturni centar Republike Srpske sa pratećom infrastrukturom, čini ga gradom velikih potencijala i otvorenih mogućnosti", navodi se u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, predsjedniku Skupštine grada Budimiru Balabanu i građanima Banjaluke 22. april - Dan grada.

"U dane u kojima se, sa dužnim pijetetom, sjećamo svih onih koji su prije 71 godinu položili živote u borbi za oslobođenje Banjaluke, želim da Vam čestitam za sve što ste tokom svog mandata učinili na unapređenju kvaliteta života u gradu, koji će, uvjeren sam, i u budućnosti ostati istinska prestonica Republike Srpske", navedeno je u čestitki.

Čubrilović je istakao da ga kao predsjednika Narodne skupštine, ali i Banjalučanina, raduje činjenica da Banjaluka svakim danom sve više poprima obilježja prepoznatljivog univerzitetskog, kulturnog i modernog evropskog grada.

On je podsjetio da Banjaluka, prvenstveno njena ekonomija i infrastruktura, i u godinama koje predstoje, imaju velike mogućnosti za razvoj i napredak.

"Zbog toga je u narednom periodu potrebno uložiti značajne napore kako bi unaprijedili kvalitet života svakog stanovnika Banjaluke, a posebno je značajno da našem gradu vratimo imidž tehnološkog, industrijskog i privrednog centra", istakao je Čubrilović.

Banjaluka danas nizom manifestacija obilježava 22. april - Dan grada i 71 godinu od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.