latinica  ћирилица
23/04/2016 |  17:17 | Autor: SRNA

Vasić: Da li Savez za promjene želi krv, rušenje i silu?

Ako je legitimna teza Saveza za promjene /SzP/ da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj istovremenim kontraprotestima želi sukobe, onda je legitimna i teza da SzP protestima želi krv, rušenje i silu, rekao je Srni član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić.
Rajko Vasić - Foto: Screenshot
Rajko VasićFoto: Screenshot

Vasić je ocijenio da bi jedina svrha protesta mogla da bude u tome. "Priča da organizuju mirne proteste da bi većina građana izrazila nezadovoljstvo teškim ekonomskim i socijalnim stanjem za male je novine i veselu svesku", kaže Vasić.

On je istakao da su protesti koje je organizovala opoziciji, kada su u prve redove stavili Ranku Mišić, imali za cilj ulazak u Narodnu skupštinu. "Samo ih nije bilo dovoljno pa to nisu mogli da ostvare. Inače, da 100.000 ljudi opkoli skupštinu, šta bi ko mogao da uradi. Onda bi, nakon Ranke, na scenu stupio neki Sazapov Kličko", naglašava Vasić.

On je naveo da opozicija ima podsvjesni cilj da se dogodi kakav incident koji će izazvati rušenje, razbijanje, paljenje i masovni priliv građana kojima policija neće moći i neće željeti da se silom suprotstavlja.

"Oni su sebi nametnuli misiju i sada pokušavaju da je nametnu i javnosti i građanima. To se vidi na licu Mladena Bosića. To je pravo lice SzP. Opsjednutost. Ni jedan drugi lider tog SzP nije tako opsjednut. A opsjednutost nije politička kategorija, već psihološka i psihijatrijska. Dobar dio inokosnih javnosnika takođe je, pod tim desetogodišnjim pritiskom, zapao u vlastitu opsjednutost Miloradom Dodikom i SNSD-om", naglasio je Vasić.