latinica  ћирилица
28/04/2016 |  10:03 ⇒ 11:54 | Autor: SRNA

I. Sarajevo: Islamski simboli na "Dobrodošli u Republiku Srpsku"

Nepoznata lica nacrtala su polumjesec i zvijezdu na tabli sa natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" u naselju Vraca, opština Istočno Novo Sarajevo.
Polumjesec i zvijezda na tabli u Vracama - Foto: SRNA
Polumjesec i zvijezda na tabli u VracamaFoto: SRNA

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da je u noći 26. na 27. april natpis na tabli precrtan zelenim sprejem i da su nacrtani polumjesec i zvijezda.

Izvršen je uviđaj nakon čega će prikupljeni materijal biti dostavljen Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na ocjenu i nadležnost, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Iz Centra navode da je protiv lica čiji su inicijali A.Š. podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično đelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Policija u Rogatici podnijela je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.P. i A.P, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Policija u Novom Goraždu podnijela je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica čiji su inicijali S.P, zbog sumnje da je počinilo krivično đelo oštećenje ili uništenje javnih uređaja.