latinica  ћирилица
30/04/2016 |  08:45 ⇒ 22:21 | Autor: RTRS

Čestitke povodom 1.maja - Međunarodnog praznika rada

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas 1. maj - Međunarodni praznik rada svim građanima Srpske i poželio im da ga provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.
1. maj, praznik rada - Foto: ilustracija
1. maj, praznik radaFoto: ilustracija

"Samo ekonomski jako i razvijeno društvo može da dovede do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti", naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srpske istakao je da su institucije Republike započele reforme u nastojanju da poboljšaju ukupnu ekonomsku situaciju i položaj radnika, koje nikada nisu ni lake ni jednostavne, ali su neophodne kako bi se privukle nove investicije, pokrenuli proizvodni kapaciteti i otvorila nova radna mjesta.

"Nastavićemo započete procese i uložiti dodatni napor sa ciljem prosperitetnije budućnosti svih građana Republike Srpske", poručio je Dodik.

1. maj čestitala je i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Vlada Republike Srpske čvrsto je opredijeljena da sačuva svako radno mjesto, da kroz stvaranje što bolje privredne klime i privlačenje investicija, pospješi otvaranje novih radnih mjesta i rast broja zaposlenih, navodi se u čestitki.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je svim radnicima, sindikatima i građanima Republike Srpske i BiH 1. maj - Međunarodni praznik rada i poručio da stečena radnička prava moraju da se poštuju. Đokić je naveo da reforme na svim nivoima moraju da sadrže visok stepen socijalne osjetljivosti.

"Ciljevi SP-a su otvaranje novih fabrika i reindustrijalizacija Republike Srpske, zbog čega se trudimo da, gdje god je moguće, podržimo novo zapošljavanje i sačuvamo postojeća radna mjesta", rekao je Đokić.