latinica  ћирилица
18/05/2016 |  13:19 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

Pronađeno tijelo Radivoja Guzine (VIDEO)

Tijelo pedesetšestogodišnjeg Radivoja Guzine iz Fojnice kod Gacka pronađeno je nakon šest dana u rijeci Zalomci, između Gacka i Nevesinja, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Trebinje.
Gacko-pronađeno tijelo Radivoja Guzine - Foto: RTRS
Gacko-pronađeno tijelo Radivoja GuzineFoto: RTRS

Nakon šest dana, otkako je automobilom sletio u rijeku Zalomku, u mjestu Fojnica kod Gacka, pronađeno je tijelo Radivoja Guzine. Bio je zaposlen u RiTE Gacko. Rodbina pretpostavlja da se nesrećni Fojničanin, noću sa 12. na 13. maj, vraćao kući, kada je, za sada iz nepoznatih razloga, sletio u korito nabujale rijeke. 

Automobil stradalog pronađen je pedesetak metara nizvodno od mjesta udesa. Od tada, korito Zalomke, u dužini od četrdesetak kilometara, pretraživalo je stotinak mještana i rodbine stradalog, vatrogasci iz Gacka, pripadnici policije, spasilački timovi fočanskog „Volfa“ i RiTE Gacko.

Nakon smrti Radivojevog brata blizanca, prije pet mjeseci, u porodici Guzina, danas nova tuga. Osamdesetšestogodišnji otac Milinko svakodnevno je bio na obalama rijeke.

"Da je bio dan kada se nesreća dogodila, siguran sam da bi isplivao. Međutim, bila je noć", rekao je nesrećni otac.

Pripadnici CЈB Trebinje i Spasilačkog kluba „Volf“, osmi put u pretrazi korita, na teško pristupačnom dijelu pronašli su tijelo.

"Tijelo smo pronašli na možda tristo do četiristo metara od mjesta utapanja. Iako smo pretraživali već nekoliko dana, ispostavilo se da je bliže", rekao je Јagoš Čomor, ronilac spasilačke službe „Wolf”, Foča.

Policija je, po nalogu okružnog tužioca, obavila uviđaj, a više detalja o uzrocima nesreće biće poznato naknadno.