latinica  ћирилица
18/05/2016 |  14:45 ⇒ 14:58 | Autor: SRNA

Petrović: Da li se u Srpskoj pravi paralelni javni servis

Poslanik SNSD-a Luka Petrović upitao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske kako to da se BN televizija finansira sredstvima lokalnih zajednica i da li to znači formiranje paralelnog javnog servisa.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

Navodeći da opštine u kojima su na vlasti načelnici iz Saveza promjene izdvajaju značajna sredstva iz budžeta za ovu bijeljinsku televiziju, Petrović je upitao i kako to da se iz budžeta Bijeljine izdvaja 600.000 KM za finansiranje BN televizije?

"Zar to nisu narodne pare i kuda one idu?", upitao je Petrović.

On je demantovao da je izdajnicima nazvao sve one koji budu učestvovali na protestima u organizaciji Saveza za promjene.

Petrović je u toku replika u Narodnoj skupštini Republike Srpske naveo da je nekoliko dana prije održavanja protesta u organizaciji Saveza za promjene, održanih 14. maja u Banjaluci, poručio građanima da ne dolaze na te proteste jer će time podržati izdaju i izdajnike.

On je ovim replicirao poslaniku SDS-a Simuni Žakula koja je prethodno, tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o RTRS-u, rekla da je Petrović to izjavio i poručila mu: "To prenio vaš javni servis".

Poslanik PDP-a Perica Bundalo pozvao je na poštivanje principa objektivnosti, istinitosti i nepristrasnosti u izvještavanju i ocijenio da je krajnje vrijeme da se ovi pricipi počnu upotrebljavati.