latinica  ћирилица
18/05/2016 |  19:27 | Autor: Nezavisne

IO FS BiH će na sljedećoj sjednici sprovesti analizu svih takmičenja

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH na narednoj sjednici zakazanoj za 24. maj sprovešće detaljnu analizu svih takmičenja u svojoj nadležnosti u sezoni 2015/16.

Najavio je ovo danas generalni sekretar Јasmin Baković naglasivši da će zaklučci "fudbalske vlade" ujedno biti i odgovor na svakodnevne optužbe pojedinaca i kolektiva po pitanju regularnost prije svega u BH. Telekom Premijer ligi.

Nakon što je bh. elitu napustilo šest ekipa, počele su brojne optužbe.

Sada već bivšem treneru Slavije Milku Đurovskom, koji je odmah poslije utakmice zadnjeg kola rekao da je sve naštimano, pridružio se i Novak Damjanović.

Nekadašnji funkcioner N/FS BiH, danas čelnik BSK-a u izjavama za medije iz Srbije tvrdi da su od ukupno 240 prvenstvenih utakmica samo dvije bile regularne.

"Sve je namješteno i neregularno. Mogu tačno da pobrojim utakmice u ovoj sezoni koje su namještene, ali je lakše reći da su jedino regularni bili međusobni dueli Željezničara i Sarajeva, odnosno Slobode i Sarajeva. Sve ostalo je neregularno. Meni je žao, ali i klubovi iz RS namještaju, međutim, uvijek izađu iz cijele priče nasamareni i ojađeni", izjavio je Damjanović, koji je između ostalog priznao da je i sam bio učesnik "namještaljke" u sezoni 2002/03 između BSK-a i Slavije (0:1), ali je vidio da je to greška i od tada se ježi na te stvari. Iz bh. kući fudbala spremni su sprovesti detaljnu istragu po ovom pitanju.

"Izvršni odbor N/FS BiH će se sastati u utorak i analizirati izvještaje svih takmičarskih organa. Stavovi i odluke IO će biti odgovor Saveza na izjave i komentare pojedinaca na temu regularnosti takmičenja", izjavio je Baković.