latinica  ћирилица
23/05/2016 |  22:37 | Autor: SRNA

Stardžen: Ne vrijeđajte inteligenciju ljudi

Prvi ministar Škotske Nikola Stardžen rekla je danas da je pristup britanske Vlade prema referendumu o članstvu u EU zasnovan na izazivanju straha, te da postoji rizik od uvrede inteligencije ljudi, prenosi britanski "Indipendent".
Nikola Sterdžon, lider Škotske nacionalističke stranke - Foto: AP
Nikola Sterdžon, lider Škotske nacionalističke strankeFoto: AP

Ona je pozvala na sprovođenje pozitivnije kampanje i povukla je paralelu sa taktikom koju je britanska Vlada primijenila tokom referenduma o nezavisnosti Škotske, tvrdeći da je Dauning strit, tada i sada, odgovoran za "pretjerivanja" u svojim argumentima o ekonomiji.

Njeno upozorenje objavljeno je u vrijeme kada je britansko Ministarstvo finansija u svom izvještaju predvidjelo da bi "Breksit" mogao dovesto do gubitka 820.000 radnih mjesta u narednih dvije godine.

Stardženova je tokom posjete Vestminsteru naglasila da glasači postaju "razumniji" i da mogu da uvide šta su "pretjerane tvrdnje".

"Ta vrsta kampanje zasnovana na izazivanju straha počinje da vređa inteligenciju ljudi i može imati negativan uticaj. Јa kontrolišem način na koji vodim kampanju i imaću mnogo pozitivniji i napredniji stav", istakla je Stardženova.