latinica  ћирилица
24/05/2016 |  15:00 ⇒ 25/05/2016 | 13:29 | Autor: RTRS

Skandalozne uvrede Kavazovića: Ne dozvolite da "vlah" vlada Srebrenicom (VIDEO)

Vođa Islamske vjerske zajednice u BiH, Husein Kavazović, na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj održao je skandalozan govor prepun uvreda, gdje je pripadnike srpskog naroda nazvao "vlasima".
Husein Kavazović - Foto: Screenshot/YouTube
Husein KavazovićFoto: Screenshot/YouTube

Kavazović je govoreći o narednim lokalnim izborima pozvao Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da "vlah vlada u Srebrenici".

"Nećemo halaliti nikome ko bude mogao, a ne bude htio. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može se registrirati, svako ko može dozvoliti da 'vlah' ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti", zaključio je Kavazović.

Nakon što je snimak Kavazovićevog govora objavljen na našem portalu i nakon što su ga preuzele i ostale medijske kuće,  snimak je izbrisan sa interneta, ali smo ga mi sačuvali.

U svom drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vjernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima Kavazović je, između ostalog rekao da postoje dva načina:

"Ili da se krvlju zalijevamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza ,a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu".