latinica  ћирилица
25/05/2016 |  08:21 ⇒ 14:04 | Autor: Blic

Zastrašujuća poruka Srbima ispred vrtića u Zagrebu

Naljepnica na kojoj je slika drveta sa obješenim ljudima, fotografisana na stubu pred jednim vrtićem u Zagrebu, uzbunila korisnike društvenih mreža ne samo morbidnim sadržajem, nego i porukom mržnje, jer je prati napis "srpsko porodično stablo".
Antisrpska naljepnica na banderi ispred vrtića u Zagrebu (Foto: Tviter @lilyslynch) -
Antisrpska naljepnica na banderi ispred vrtića u Zagrebu (Foto: Tviter @lilyslynch)

Na slici se vidi stablo s kojega vise obješena trupa, a uz nju je dopisano "srpsko porodično stablo".

Fotografija je izazvala niz komentara na Tviteru te je retvitana oko 150 puta.

- Fotografija je nastala pred jednim vrtićem u Zagrebu. Snimio ju je moj prijatelj i poslao mi je mejlom. On je Srbin rođen u Hrvatskoj, a od djetinjstva živi u Kaliforniji. Posjetio me je u Srbiji, a potom je otišao u Hrvatsku na par dana. Pokušao je i da skine tu naljepnicu - kaže za "Blic" Lili Linč, američka novinarka koja trenutno živi u Srbiji.

Nije prvi put da se u Zagrebu lijepe plakate sa ovakvim bizarnim motivom i napisima, niti da ovakve fotografije kruže internetom. Građani Hrvatske i ranije su prijavljivali i fotografisali ove poruke mržnje. Ovoga puta sve djeluje još morbidnije, s obzirom na to da se naljepnica malazi na ulazu u dječiji vrtić. Ista takva naljepnica pojavila se prije tri godine na Trgu Bana Јelačića.

Ovaj slučaj je tada bio prijavljen zagrebačkoj policiji koja je obavila uviđaj i utvrdila da je "naljepnica odlijepljena i da ih na drugim javnim mjestima u gradu nije bilo".

Prema nekim informacijama, ovu naljepnicu često koriste i navijačke grupe splitskog FK Hajduk, kao jedan od svojih navijačkih "amblema".