latinica  ћирилица
30/05/2016 |  13:44 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Ugljevik: Obilježen "Dan učeničkog stvaralaštva"

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika obilježili su danas "Dan učeničkog stvaralaštva", a najboljim učenicima u ovoj školskoj godini dodijeljene su nagrade.
Ugljevik: Nagrađeni najbolji učenici - Foto: SRNA
Ugljevik: Nagrađeni najbolji učeniciFoto: SRNA

Učenici devetih razreda, Sanja Despotović, Ivana Dragić, Ljiljana Đurić, Miloš Novaković, Tanja Antić i Petra Lazić nagrađeni su "Vukovom diplomom" za postignut odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.

Laskavu titulu "Đak generacije" ponio je Novaković, koji je vršnjacima poručio da bi svaki čovjek trebalo da radi ono što najviše voli i da će se trud isplatiti.

Đaku generacije i "vukovcima" nagrade je uručio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je svim učenicima i nastavnicima zahvalio za uspjehe koje su postigli i istakao da obrazovanje i vaspitanje predstavljaju put u sigurniju budućnost.

"Opština Ugljevik, kroz projekat 'Opština za svoju mladost', nagrađuje najbolje učenike i one koji su marljivo radili i postigli zapažene rezultate u različitim oblastima", rekao je Perić.

On je najavio da će opština i ubuduće snažno podržavati obrazovanje mladih.

Nagrade su uručene i učenicima koji su kroz rad školskih sekcija postigli zapažene razultate na opštinskim i republičkim takmičenjima.

Osnovnu školu "Aleksa Šantić" ove godine su završila 93 učenika.

Opština Ugljevik je za nagrade najboljim učenicima izdvojila 3.000 KM, a prigodne poklone obezbijedilo je i preduzeće "Rudnik i termoelektrana Ugljevik".