latinica  ћирилица
30/05/2016 |  15:52 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

U NSRS održan "parlamentarni čas" za studente Pravnog fakulteta (VIDEO)

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić održala je "parlamentarni čas" za studente druge i treće godine banjalučkog Pravnog fakulteta. Studenti su mogli da se upoznaju sa poslovnikom o radu parlamenta i procesima donošenja zakona.
"Parlamentarni čas" za studente Pravnog fakulteta - Foto: RTRS
"Parlamentarni čas" za studente Pravnog fakultetaFoto: RTRS

Posjeta studenata Narodnoj skupštini Republike Srpske bila je prilika da se upoznaju sa načinom rada ove ustavotvorne i zakonodavne institucije. O radu parlamenta Srpske, studenti kažu, znaju samo iz udžbenika.

"Posjeta parlamentu RS je veoma bitna jer je praktična nastava veoma važna u školovanju i neka možda buduća iskustva", rekao je Nikola Backović, student 2. godine Pravnog fakulteta u Banjaluci.

Potpredsjednica parlamenta upoznala je studente sa svakodnevnim funkcionisanjem parlamenta, u okviru ovog, već tradicionalnog druženja sa akademcima koje se organizuje već dvanaestu godinu.

Stojičićeva je studentima govorila i o tipu skupštinskih sjednica, javnosti rada, skupštinskim stalnim i povremenim tijelima, načinu sazivanja sjednica i odlučivanja, nadležnostima.

Parlamentarni čas se organizuje za studente Pravnog fakulteta koji su saslušali predavanja iz ustavnog, izbornog i parlamentarnog prava.