latinica  ћирилица
30/05/2016 |  16:57 ⇒ 16:57 | Autor: TANЈUG

Barselona želi Huana Matu

Kako se navodi, Barselona je za usluge španskog veziste, koga je željela još dok je igrao za Valensiju, spremna da plati 34 miliona evra.

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata nalazi se na meti Barselone, prenosi današnji “Mundo deportivo“.

Kako se navodi, Barselona je za usluge španskog veziste, koga je željela još dok je igrao za Valensiju, spremna da plati 34 miliona evra.

Imenovanje Žozea Murinja za novog menadžera Јunajteda dodatno je “podgrijalo“ sumnje u mogućnost transfera, jer je poznato da Mata nije u dobrim odnosima sa Portugalcem, koji ga je 2014. godine, kao šef struke Čelsija, prodao upravo “crvenim đavolima“.

“Mundo deportivo“ tvrdi da je 28-godišnji fudbaler prošle sedmice bio u Barseloni i da je spreman za povratak u domovinu.

Mata je prošao mlađe kategorije Real Madrida, u kojem nikada nije dobio šansu, a u Mančester junajted stigao je iz Čelsija u januaru 2014. godine i do sada je upisao 104 nastupa, postigao 26 golova i osvojio ovogodišnji FA kup.

Najveće uspjehe je ostvario sa Čelsijem, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i FA kup.

Za reprezentaciju Španije je upisao 41 nastup, postigao 10 golova i osvojio je Mundijal 2010. i Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Selektor “crvene furije“ Visente del Boske ga nije uvrstio na spisak igrača koji konkurišu za šampionat Starog kontinenta, koji se od 10. juna do 10. jula održava u Francuskoj.