latinica  ћирилица
31/05/2016 |  19:42 ⇒ 19:51 | Autor: sputniknews.com

Kalifornija: Glasajte za Klintonovu jer prijeti novi hladni rat

Guverner najveće američke države, Kalifornije, DŽeri Braun pozvao je glasače da podrže kandidatkinju iz redova demokrata Hilari Klinton zbog predstojećih globalnih prijetnji sa kojima će se suočiti Amerika, uključujući mogućnost ulaska u novi hladni rat.
Hilari Klinton - Foto: AP
Hilari KlintonFoto: AP

"Naša zemlja se suočava sa prijetnjama za opstanak zbog globalnih promjena koje su uslijedile u vidu širenja nuklearnog naoružanja. Na vidiku je novi hladni rat. Dovoljno su demokrate ratovale same sa sobom, sada nastupaju pravi izbori. Hilari Klinton ima ogromno iskustvo, pogotovu ako se uzme u obzir da je bila na dužnosti državnog sekretara, dakle ima jasnu sliku o postojećim problemima i spremna je da vodi zemlju od prvog dana predsjedavanja“, rekao je Braun u pismu koje je poslao svim kolegama iz partije, ali i nezavisnim biračima.

On je dodao da će Klintonova praktično postati jedini kandidat iz redova demokrata, iako nije umanjio ni značaj Bernija Sandersa, koji se zalaže sa smanjenje ekonomske nejednakosti u Americi, podsjetivši da se za tu ideju i on sam zalagao još 1992. godine.

Prema podacima posljednjih anketa, Klintonova i Tramp uživaju praktično jednaku podršku od strane glasača. Izbori u SAD biće održani u novembru ove godine.

Opširnije: http://rs.sputniknews.com/svet/20160531/1106104396/sad-izbori-kalifornija-klintonova.html#ixzz4AFxEUCji