latinica  ћирилица
19/06/2016 |  19:31 | Autor: SRNA

Dukatfest večeras u Gradišci i Modriči

Plesni ansambli internacionalnog festivala kulture Dukatfest večeras će se iz Banjaluke preseliti u Gradišku i Modriču, gdje će predstaviti svoja umijeća.
Dukatfest - Foto: Screenshot
DukatfestFoto: Screenshot

Ovaj internacionalni festival održava se u Banjaluci od 17. do 22. juna.

Direktor Festivala Natalija Trivić rekla je da će na tradicionalnom koncertu u Gradišci nastupiti ansambli iz Turske, Indonezije i domaćin KUD "Kolovit", dok će u Modriča biti nastupiti učesnici iz Španije, Indije i Letonije, a gostima na sceni pridružiće se i članovi etno-grupe "Vida" iz Modriče.

- Posjetioci ovih tradicionalnih koncerata imaće priliku da uživaju u bogatstvu i raznolikosti tradicije svijeta, a Banjalučanima će se plesno-muzičkim performansom predstaviti ansambl iz Kolumbije - dodala je Trivićeva.

Svi učesnici festivala imaju pozitivne utiske o Banjaluci i Republici Srpskoj, navela je ona, i dodala, da su organizatori veoma zadovoljni programima gostiju sa kojima će se predstaviti na ovom festivalu.

Prema njenim riječima, na festivalu, koji je sinoć otvoren u Banjaluci, učestvuje devet ansambala, sa oko 250 učesnika, iz Indije, Letonije, Turske, Kolumbije, Srbije, Španije, Šri Lanke, Slovačke, Indonezije i Republike Srpske i BiH.

Centralna manifestacija biće održana sutra u Banjaluci, kada će se učesnici takmičiti za nagrade za najbolji performans, najbolji stil i autentičnost u izvođenju.