latinica  ћирилица
20/06/2016 |  08:03 | Autor: SRNA

Danas nestabilno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenjivo oblačno vrijeme, popodne nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom u sjeveronom dijelu zemlje, i mogućim lokalnim nepogodama u Krajini, dok će na jugu biti sunčano.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Dnevna temperatura vazduha biće od 23 na zapadu do 28 na istoku, jugu i jugoistoku, na planinama od 18 stepeni Celzijusovih.

Nakon promjenjivog do potpuno oblačnog jutra, ponegdje sa povremenom kišom ili pljuskom, tokom prijepodneva biće suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne uz razvoj oblaka biće nestabilno vrijeme u sjevernoj polovini zemlje sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i nepogode u Krajini.

U južnoj polovini zemlje biće sunčano i toplo.

Prema večeri i noći u većini predjela biće ponovo raslojavanje oblaka i u većini krajeva suvo, a samo ponegdje mogući su rjeđi pljuskovi na sjeveru i istoku.

Duvaće umjeren i promjenjiv vjetar, na jugu jugozapadni, na sjeveru sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak i Čemerno 11, Mrkonjić Grad, Rudo i Sokolac 13, Trebinje i Bileća 14, Sarajevo 15, Novi Grad 16, Zenica, Banjaluka, Doboj i Prijedor 17, Bijeljina 18 stepeni Celzijusovih.