latinica  ћирилица
20/06/2016 |  12:50 ⇒ 12:50 | Autor: BETA

Ibra pod pritiskom, Švedska još nema šut u okvir gola

Fudbalska reprezentacija Švedske uzda se u Zlatana Ibrahimovića i pored toga što je 34-godišnji napadač rijetko imao šanse u prva dva kola Evropskog prvenstva.

"Zlatan je jedan od najboljih napadača koje sam ikada vidio. On je pobjednik i ako razočara, mislim da će svi to prihvatiti i razumjeti. Svi smo mi ponekad razočarani", rekao je selektor Švedske Erik Hamren.

Švedska će se u srijedu sastati sa Belgijom i najvjerovatnije će joj biti potrebna pobjeda ako želi da se plasira u osminu finala kontinentalnog šampionata u Francuskoj.

Hamrenova ekipa je u prve dvije utakmice osvojila bod. Protiv Irske je igrala 1:1, dok je od Italije izgubila sa 1:0.

Reprezentativci Švedske nisu postigli nijedan pogodak, a nisu imali ni šut u okvir gola. Јedini gol koji su dali bio je autogol irskog reprezentativca Kjarana Klarka.

Naredni protivnik Belgija ima veliki individualni talenat, ali je upitna timska igra. Belgija je izgubila od Italije sa 2:0, a potom je bila ubjedljiva protiv Irske i pobedila 3:0, uz dva gola Romelua Lukakua.

Olakšavajuće za Ibrahimovića može da bude to što defanzivci Belgije Јan Vertongen i Tomas Vermalen imaju prijetnju suspenzije zbog žutih kartona, pa to može da ostavi prostor napadaču Švedske.

Utakmica će biti odigrana u srijedu od 21.00 u Nici.