latinica  ћирилица
20/06/2016 |  22:03 | Autor: Agencije

Blan odlazi, PSŽ dovodi Emerija

Šampiona Francuske Pari Sen Žermen definitivno napušta trener Loran Blan.
Loran Blan - Foto: Getty Images
Loran BlanFoto: Getty Images

Poslije odlaska Zlatana Ibrahimovića, PSŽ će u sljedeću sezonu krenuti i bez šefa stručnog štaba. Francuski trener i nekadašnji reprezentativac odlazi sa Parka prinčeva poslije tri godine, iako je imao ugovor na još dvije sezone.

Dogovor o tome je postignut, a čeka se još samo da klupski operativci raskinu saradnju i ozvanične rastanak, javljaju francuski mediji.

Istovremeno, iz Španije stiže najava ko će predvoditi stručni štab Parižana. Prvi čovjek kluba Naser Al Helaifi napravio je nekoliko konkretnih poteza da bi doveo u klub trenera Sevilje Unai Emerija. U tu svrhu platiće klubu iz Andaluzije dva miliona evra, da bi bio siguran da će mu želja biti ostvarena.

Ovim potezom, predsjednik PSŽ-a planira da popuni slagalicu šampionskog tima, koji će napasti titulu Lige šampiona, što nije uspješno urađeno pod Blanovim vođstvom, piše španska Marka.

Predvođen Blanom, PSŽ je osvojio po tri titule, Liga kup i nacionalni Superkup, dok je u Ligi šampiona stizao do četvrtfinala, u kojima je ispadao od Čelsija, Barselone i Mančester Sitija. T

Trostruki osvajač Lige Evrope sa Seviljom uskoro bi mogao da bude promovisan u novog trenera PSŽ-a, a na njegovo mjesto najvjerovatnije će doći bivši selektor Čilea Horhe Sampaoli.