latinica  ћирилица
28/06/2016 |  10:32 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva: Treći pješadijski puk čuva tradiciju VRS

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitila je pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Vidovdan - krsnu slavu ovog puka i Vojske Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je istakla da je uloga pripadnika Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH da sa ponosom čuvaju i sačuvaju od zaborava svetu tradiciju Vojske Republike Srpske.

"Vidovdan je prilika da se prisjetimo herojskog puta Vojske Republike Srpske, jedne od najslavnijih vojski na ovom prostoru, koja je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu dala ključni doprinos i udarila temelje u stvaranju Republike Srpske. Naša je obaveza da jedinstvom i slogom, čuvamo svetinju za koju su borci dali najvrednije, svoje živote i dijelove tijela, štiteći vjekovna ognjišta i svoj narod, kako bi današnje generacije živjele u teško stečenoj slobodi", saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da je uloga pripadnika Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH da ubuduće, posvećeni miru i jačanju stabilnosti, profesionalno odgovore na sve izazove.