latinica  ћирилица
28/06/2016 |  15:11 | Autor: SRNA

Đokić: Vlada okrenuta poboljšanju ekonomskog stanja boračke populacije

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je na Ozrenu da je Vlada maksimalno okrenuta poboljšanju ukupnog ekonomskog stanja boračke populacija svjestan da ona sa razlogom očekuje više.
Petar Đokić - Foto: SRNA
Petar ĐokićFoto: SRNA

"Naravno uvijek treba težiti više i znam da boračka populacija očekuje više. To naša vlada i prepoznaje. Trudimo se da u skladu sa materijalnim i ekonomskim mogućnostima učinimo za tu populaciju i više", rekao je Đokić danas na Ozrenu gdje je prisustvovao obilježavanju Vidovdana - Krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Đokić, koji je bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite, naveo je da novi zakon o pravim boraca razvija ta prava na viši nivo za što je obezbijeđeno i više finsansijskih sredstava u odnosu na prošli period.

On je naglasio da je Vlada Srpske trenutno okrenuta ka ukupnom poboljšanju ekonomskog stanja u Republici Srpskoj i najavio nove investicije posebno u oblasti energetike u iznosu od nekoliko stotina miliona KM, što će, kako je istakao, obezbijediti nova radna mjesta.