latinica  ћирилица
28/06/2016 |  15:45 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Banjaluka: Obilježen Dan slijepih i slabovidih lica (VIDEO)

Savez slijepih Republike Srpske obilježio je Dan slijepih i slabovidih lica. Gradska Organizacija slijepih Banjaluka, sa gostima iz Srpke i Srbije, kulturno-istorijskim programom obilježila je ovaj dan i krsnu slavu Vidovdan.
Savez slijepih Republike Srpske obilježio krsnu slavu - Foto: RTRS
Savez slijepih Republike Srpske obilježio krsnu slavuFoto: RTRS

Obilaskom memorijalnog centra Gradina, kulturno umjetničkim programom u Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica, te obilaskom etno sela Ljubačevo i slavskim obredom, Gradska organizacija slijepih Banjaluka obilježila je Dan slijepih Republike Srpske i svoju krsnu slavu Vidovdan.

Miroslav Mandić, predsjednik Gradske organizacije slijepih Banjaluka je istakao da slijepa i slabovida lica žele da budu ravnopravni i dostojni građani naše Republike i države.

"Želimo da živimo od svog rada i truda i nadamo se da će država prepoznati sva naša socijalna pitanja i podići ih na jedan kvalitetniji i zavidniji nivo", rekao je Mandić.

Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske, Branko Suzić, čestitao je svim slijepim njihov dan, a lokalnim organizacijama koje slave i krsnu slavu Vidovdan. On je istakao da brojni gosti koji su danas stigli dokaz su da održavamo tradiciju i druženje, bez obzira na teške ekonomsko-socijalne prilike.

Petar Branković, potpredsjednik Gradske organizacije slijepih Beograd, istakao je da su članovi ove organizacije stigli iz srpske prestonice da uveličaju krsnu slavu, kako je rekao, svojoj braći u Banjaluci.

Savez slijepih Republike Srpske broji oko dvije hiljade članova okupljenih u 22 lokalne organizacije.