latinica  ћирилица
29/06/2016 |  13:15 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Davidović: Podrška Tatjani Đekanović za OI

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je u Banjaluci da će resorno ministarstvo sa 10.000 KM podržati odlazak člana Streljačkog kluba Geofon Tatjanu Đekanović na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.
Ministarka Davidović podržala odlazak Tatjane Đekanović na olipijske igre u Rio - Foto: SRNA
Ministarka Davidović podržala odlazak Tatjane Đekanović na olipijske igre u RioFoto: SRNA

Nakon sastanka sa Đekanovićevom i njenim trenerom Nevenom Rašićem, Davidovićeva je rekla da je Ministarstvo pomagalo ovu perspektivnu sportistkinju koliko je moglo, ali da je suština njenog uspjeha u njoj i njenim zalaganjima.

"Tatjana je, kao perspektivan sportista, naš stipendista od 2011. godine. Njena volja, zalaganje i trud rezultovali su ovako značajnim uspjehom", rekla je Davidovićeva.

Resorno ministarstvo je već pomagalo klub Geofon, a 2012. godine uloženo oko 50.000 KM za izgradnju streljane.

"Streljana još nije završena, te u narednom periodu planiramo pomoći i u tom pogledu", poručila je Davidovićeva.

Đekanovićeva je rekla da joj učešće na Olimpijskim igrama mnogo znači, dodavši da svoj maksimum nije dostigla jer nema adekvatne uslove za treniranje.

"Treniram na papirnim metama, dok na takmičenjima gađam na elektronskim koje su drugačije, što je veliki nedostatak, jer su kod profesionalaca u ovom sportu nijanse u rezultatima veoma male", pojasnila je Đekanovićeva.

Njen trener Neven Rašić izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo prepoznalo uspjeh Đekanovićeve, koja će biti najmlađi član reprezentacije BiH na Olimpijskim igrama.

"Zabilježili smo veoma značajan rezultat za sredinu u kojoj ovaj sport nije popularan. Za odlazak na Olimpijske igre trebaće nam oko 15.000 KM, te nam je veoma značajna ova podrška Ministarstva", rekao je Rašić.

On je naveo da Klub ima oko 90 članova, među kojima ima mnogo talentovane djece.

"Naši članovi imali bi i mnogo bolje rezultate kada bi imali priliku da se pripremaju na savremenim metama, jer one koje koristimo iz upotrebe su izbačene prije 30 godina", rekao je Rašić, dodavši da nova elektronska meta košta oko 5.000 KM, što je za klub nedostižan iznos.