latinica  ћирилица
30/06/2016 |  11:22 ⇒ 11:42 | Autor: sputniknews.com

Moskva cijeni što se Srbija nije pridružila sankcijama

Predsjednik ruske Državne dume Sergej Nariškin izjavio je danas da Moskva cijeni to što se Srbija nije pridružila sankcijama koje je EU uvela Rusiji.

Nariškin je u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković u Moskvi rekao da je Rusija svjesna ogromnog pritiska koji Vašington i Brisel vrše na Beograd kada je riječ o tome.

"Važno je da političko rukovodstvo i građani Srbije razumiju da je takav stav o evropskim sankcijama Rusiji, odnosno odbijanje da se pridruže tim koracima, potpuno u skladu sa nacionalnim interesima Srbije i njenog naroda", poručio je Nariškin.

Sastanak Nariškina i Gojkovićeve održan je na marginama Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje u Moskvi, prenosi "Sputnjik".

Srbija je danas preuzela od Rusije šestomjesečno predsjedavanje PSCES-om.

Prema usvojenom kalendaru, 48. plenarna sjednica Generalne skupštine PSCES-a biće održana od 29. novembra do 1. decembra u Beogradu.

Predsjedavanje PSCES-om prenosi se sa jedne zemlje na drugu po abecednom redu, a članovi Skupštine su predstavnici parlamenata Albanije, Јermenije, Azerbejdžana, Bugarske, Gruzije, Grčke, Moldavije, Rumunije, Rusije, Srbije, Turske i Ukrajine.