latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:12 | Autor: SRNA

Erdogan spreman da se sastane sa Putinom

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan spreman je da se sastane u Rusiji sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom prije Samita G-20, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.
Putin i Erdogan - Foto: Getty Images
Putin i ErdoganFoto: Getty Images

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, tokom susreta sa Čavušogluom na marginama sastanka ministara spoljnih poslova Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, izrazio je nadu da će kontakti uspostaviti pravi ton praktičnim aktivnostima za normalizaciju odnosa između dvije države.

"Nadamo se da će ovi kontakti poslije poruke koju je predsjednik Rusije Vladimir Putin primio od predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, poslije telefonskih razgovora, odrediti pravi ton za praktične korake za normalizaciju naših odnosa", rekao je Lavrov tokom susreta sa Čavušogluom.

On je dodao da je sada dobra prilika da se razgovara o stvarima koje to zahtevaju, prenosi "Sputnjik".

Turski ministar je zahvalio Lavrovu na pozivu na Savjet ministara spoljnih poslova Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

"Kao što ste rekli, naši predsjednici su razgovarali telefonom. To je bilo veoma konstruktivno i oni su nam dali instrukciju da se rukovodimo tim razgovorom i normalizujemo odnose i postignemo odgovarajući nivo odnosa", istakao je Čavušoglu, izrazivši zadovoljstvo što je imao priliku da se sretne sa ruskim ministrom.

Kriza u odnosima Rusije i Turske nastala je nakon što je turski avion u novembru 2015. oborio ruski avion Su-24 iznad Sirije.