latinica  ћирилица
01/07/2016 |  16:55 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Stevandiću predstavljena inicijativa za zapošljavanje djece poginulih boraca (VIDEO)

Na probleme pri zapošljavanju, ukazali su predstavnici Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“. Potpredsjedniku Narodne skupštine Nenadu Stevandiću predstavili su inicijativu za zapošljavanje djece poginulih boraca.
Stevandić - zapošljavanje - Foto: RTRS
Stevandić - zapošljavanjeFoto: RTRS

Dragana Kovačević, diplomirani novinar, sa položenim državnim ispitom, za posljednja četiri mjeseca, dobila je šest odbijenica za posao u struci.

"Bilo je bodovanje, radio se pismeni dio testiranja, nakon toga isti dan u 16 časova bili su objavljeni rezultati sa samo šest imena kandidata koji su prošli dalje bez ikakvih navedenih bodova. Na osnovu čega su prošli, koliko su oni zapravo imali bodova, niko od nas ne zna", ističe Kovačević.

Ovi mladi ljudi, koji se sami bore za svoja prava bez političkog uticaja, zaslužuju podršku, kaže potpredsjednik Paralmenta Nenad Stevandić.

"Najveća moguća podvala i zloupotreba je prilikom bodovanja. Bodovanje je samo ono što je unaprijed dogovoreno, nikakva suštinska pravila tu ne postoje, ne boduje se vrijednost, rad, socijalni status i prosjek na fakultetu", kategoričan je Stevandić.

Inicijativa za zapošljavanje djece poginulih boraca biće upućena i Vladi i predsjedniku Republike.