latinica  ћирилица
04/07/2016 |  17:34 | Autor: TANЈUG

Protić: Ivković pokušao fizički da me napadne

Dugogodišnji košarkaški trener mlađih kategorija, Mile Protić, koji posljednje četiri godine uspješno radi u Kini, potvrdio je da ga je na trenerskoj klinici u hali "Šumice", pred 1.500 ljudi, verbalno napao Dušan Ivković.

"Istina je da me je Ivković verbalno napao, a pokušao je čak i fizički da se obračuna sa mnom, ali sam ja smireno napustio halu. Incident se dogodio tako što sam na dobacivanje jednog od mojih kolega sa tribina duhovito odgovorio. Ivkoviću se to nije svidjelo, pa je uz salve uvreda, psovki i prijetnji pokušao i da se fizički obračuna sa mnom. U tome ga je spriječio Јovo Malešević, a ja sam istog momenta napustio dvoranu", izjavio je Protić za Blic.

On je potom pojasnio kako je izgledala komunikacija između njega i Ivkovića.

"Po mom mišljenju ništa se spektakularno nije desilo. Bio sam malo bučniji, nego što je trebalo. Naime, sreo sam jednog svog bivšeg igrača koji je sada menadžer i malo bučnije sam ga pozdravio. Ivković me je pitao: "Šta se dereš?", a ja sam mu odgovorio: "Izvini, zaista!". Onda me je on napao i rekao: "Šta se izvinjavaš?" i krenuo je ka meni. Međutim, ništa dramatično se nije desilo, jer je jedan kolega stao između nas, a ja sam izašao napolje", istakao je Protić.

Prema njegovim riječima, ništa nije ukazivalo da će se ovako nešto dogoditi.

"Nas dvojica smo se pozdravili prije ovog incidenta. Bio sam u društvu Pašutina, Trifunovića, Saše Obradovića", objasnio je Protić i naveo da mu se Ivković nije izvinio, niti on to očekuje, jer nije u pitanju taj tip čovjeka.