latinica  ћирилица
10/07/2016 |  14:37 ⇒ 20:04 | Autor: SRNA

Dodik: Skandalozna instalacija - dokaz više da je BiH neodrživa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sramna i uvredljiva instalacija koja je postavljena u Sarajevu samo još jedan u nizu dokaza da je BiH apsolutno neodrživa zemlja.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Uraditi nešto tako, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo poštu za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno. To predstavlja zločin u kontinuitetu, zločin koji ne prestaje ni 20 godina poslije rata prema Srbima, a sramno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštovanja prema srpskim žrtvama, doživljavam kao saučesništvo u tom zločinu - istakao je Dodik.

On je ocijenio da oni koji rade ovakve stvari, kao i oni koji to prećutno dopuštaju pozivaju na raspad BiH i direktno rade na njemu.

- Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsjetiti da je Dejtonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje takozvane BiH. To rukovodstvo nas, naravno, posebno ne zanima, pogotovo što je, za razliku od Republike Srpske, ta tadašnja takozvana BiH zauvijek poništena i ugašena Dejtonskim sporazumom - istakao je Dodik.

On je izjavio da oni koji ne prestaju pričati o suživotu moraju da znaju da ćutanjem o ovakvim incidentima rade sve upravo protiv tog suživota.

- Mjera njihovog suživota je izgleda dva i po odsto, na koliko su sveli Srbe u FBiH. To ni njima, kao ni međunarodnoj zajednici očito ne predstavlja nikakav problem. Moram im poručiti da im to u Republici Srpskoj nikada nećemo dopustiti i da će ona uvijek štititi i brinuti o svim svojim građanima - zaključio je Dodik.