latinica  ћирилица
18/07/2016 |  16:08 ⇒ 16:12 | Autor: SRNA

Ostaje dilema o uzroku smrti Dade Vujasinović

Forenzički institut iz Haga zaključio je da smrtonosne povrede koje je 1994. godine zadobila novinarka magazina "Duga" Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Hag - Foto: Huffington Post
HagFoto: Huffington Post

Tužilaštvo je navelo da je danas dobijen prevod vještačenja instituta u Hagu u vezi sa utvrđivanjem uzroka smrti Dade Vujasinović.

"Kao zaključak koji se odnosi na način smrti navodi se da povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja", navelo je Tužilaštvo.

Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Beogradu, a policija je nedugo zatim slučaj zaključila kao samoubistvo iz lovačke puške.

Porodica je ipak posumnjala da je u pitanju ubistvo, pa je nakon pritiska javnosti, nekadašnje beogradsko Okružno javno tužilaštvo 2009. godine zatražilo od policije da utvrdi pod kojim okolnostima je ubijena novinarka.

To je učinjeno na osnovu vještačenja balističara Vlade Kostića koji je tvrdio da ona nije mogla sama sebi da nanese takve povrede.

Očekivalo se da će Forenzički institut u Hagu razriješiti dilemu da li je Dada Vujasinović ubijena ili je izvršila samoubistvo.