latinica  ћирилица
20/07/2016 |  12:50 | Autor: SRNA

Iz rudnika "Miljevina" preuzeli 25 tona uglja koji nisu platili

Odgovorno lice Rudnika mrkog uglja "Miljevina" prijavilo je fočanskoj policiji da je firma "EiM" iz Istočnog Sarajeva preuzela 25 tona uglja koji nije platila.
Hronika (Ilustracija: RTRS) -
Hronika (Ilustracija: RTRS)

Policijskoj stanici Foča juče je prijavljeno da je ugalj isporučen na osnovu faksirane uplatnice, te da se nakon nekoliko dana kroz izvod utvrdilo da uplata nije izvršena i da je riječ o poslovnoj prevari.

O prijavi je obaviješten dežurni tužilac koji je naredio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Iz vikendice u vlasništvu lica čiji su inicijali M.C. koja se nalazi u mjestu Ožegovići, opština Rogatica, ukradeni su lovački karabin sa municijom, bušilica i brusilica.

Uviđaj je izvršen, a istraga o ovom slučaju, koji se dogodio u noći između poneđeljka i utorka, je u toku.

Lice M.C. dobrovoljno je predalo policiji automatsku pušku i 30 metaka, nakon što su policijski službenici iz Rogatice, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da posjeduje nelegalno vatreno oružje.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da je u toku dana nepoznati izvršilac ili više njih nasilno ušao u kuću lica čiji su inicijali B.B. i ukrao određenu količinu novca.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, a u toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i identifikaciji izvršioca.