latinica  ћирилица
22/07/2016 |  07:30 ⇒ 13:01 | Autor: RTRS

Vlada danas o Olimpijskom centru Јahorina

Vlada Republike Srpske trebalo bi da razmatra mogućnost da se dug Olimpijskog centra Јahorina od 15 miliona maraka prema IRB - u konvertuje u akcije preduzeća, a kamate na dug otpišu, potvrđeno je za RTRS u resornom ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

U menadžmentu Olimpijskog centra Јahorina očekuju da Vlada Srpske kao većinski vlasnik riješi pitanje duga prema IRB - u i spora sa preduzećem UPI Istočno Sarajevo koje od Јahorine potražuje više od milion maraka.

Ukoliko se ovi problemi riješe, otvara se mogućnost za strateško partnerstvo sa javnim preduzećem Skijališta Srbije. 

Kako je najavljeno, Vlada će razmatrati Prijedlog zakona o lokalnoj samoupravi i Prijedlog zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

Ministri će razmatrati i Prijedlog uredbe o pravilima za odabir, ocjenu i utvrđivanje prioriteta projekata javnih investicija Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i informacija o utvrđivanju liste prioritetnih projekata za ovu godinu iz reformske oblasti javne finansije, o odobrenim projektima iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske čija realizacija nije počela zaključno sa martom ove godine.