latinica  ћирилица
22/07/2016 |  10:51 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Banjaluka: Uhapšen zbog ucjene, tražio 1.000 KM za kompromitujući snimak

Pripadnici banjalučkog CЈB uhapsili su lice inicijala B.G. (1997) iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Ucjena“.

Kako je saopšteno, CЈB Banja Luka, juče je oštećeni prijavio da ga je dan ranije oko 23,00 časa, telefonom pozvalo njemu nepoznato lice, koje je tražilo da mu isplati 1.000 KM, kako ne bi javno objavio kompromitujući video snimak iz telefona koji je on izgubio krajem aprila 2016. godine.

O tom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je događaj kvalifikovala kao krivično djelo “Ucjena“, te naložio da se preduzmu mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja tog krivičnog djela i otkrivanja počinioca.

Istog dana, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode osumnjičeno lice kod kojeg su pronašli memorijsku karticu sa spornim video snimkom, koja je i izuzeta i koja će biti poslata na vještačenje. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta slijedi podnošenje izvještaja, nadležnom tužilaštvu, za počinjeno krivično djelo “Ucjena“, navedeno je u saopštenju.