latinica  ћирилица
25/07/2016 |  13:31 | Autor: SRNA

Oduzete cigarete i duvan

Službenici Granične policije BiH spriječili su nezakonit promet 1.103 kutije raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i 92 kutije sa akciznim markicama, čija se vrijednost procjenjuje na oko 5.000 KM.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Cigarete su otkrivene prilikom jučerašnje granične kontrole automobila "ford", slovenačke registracije, na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Doljani, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U vozilu su se nalazili državljani Slovenije čiji su inicijali S.K. /53/ i M.V. /52/, koji je izjavio da su cigarete njegovo vlasništvo.

M.V. je uhapšen i uz oduzete cigarete biće predate službenicima Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH na dalje postupanje. O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH.

Mješovita patrola službenika Јedinica granične policije Gorica i Policijske stanice Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske prije tri dana spriječila je nezakonit promet 26 kilograma rezanog duvana.

Duvan je otkriven prilikom granične kontrole automobila "mercedes", BiH registracije, u graničnom pojasu na području Posušja.

Vozilom je upravljalo lice čiji su inicijali S.K. /33/, državljanin BiH. Duvan je predat službenicima UIO BiH. /kraj/ag/mđ /