latinica  ћирилица
26/07/2016 |  13:49 ⇒ 13:51 | Autor: TANЈUG

Savić odredio spisak vaterpolista Srbije za Rio

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je 13 igrača i sa provjerenim snagama kreće u pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.
Dejan Savić (arhiv) - Foto: TANЈUG
Dejan Savić (arhiv)Foto: TANЈUG

Savić nije napravio izmjene u timu koji je spojio titule prvaka svijeta (Kazanj 2015) i Evrope (Beograd 2016), dok su posljednji sa konačnog spiska otpali braća Rašović Viktor i Strahinja, Nemanja Ubović, Gavril Subotić i golman Dimitrije Rističević.

Srbiju će u Riju predstavljati: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), kapiten Živko Gocić (Solnok), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Orvušegetem), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Јakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (Eger).

"Imali smo veoma dobre pripreme na kojima je bilo više igrača. Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako su radili braća Rašović, Rističević, Ubović i Subotić, ali sam u ovom trenutku procijenio da teret Rija treba da podnesu igrači sa dokazanim kvalitetom i iskustvom igranja velikih prvenstava", rekao je selektor Savić za sajt VS.

Srpski vaterpolisti na OI u Riju igraće u A grupi sa selekcijama Grčke, Јapana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su Mađari 6. avgusta.