latinica  ћирилица
26/07/2016 |  15:31 ⇒ 15:35 | Autor: TANЈUG

Britanija otvara tri ekonomska predstavništva u SAD

Britanska vlada će otvoriti tri nova predstavništva u Sjedinjenim Američkim Državama u cilju promovisanja poslovnih i ekonomskih odnosa poslije odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije, saopštilo je danas britansko ministarstvo za međunarodnu trgovinu.
London (Foto: epa/Andy Rain) -
London (Foto: epa/Andy Rain)

Izabrani su gradovi Mineapolis u Minesoti, Rali u Sjevernoj Karolini i San Dijego u Јužnoj Karolini zbog ekonomske produktivnosti i ustanovljenih istraživačkih i razvojnih institucija, navodi se u saopštenju ministarstva, koje prenosi agencija Rojters.

"U okviru naše ambiciozne vizije o otvorenoj i spoljno orijentisanoj britanskoj ekonomiji je i širenje našeg uticaja na najvažnijim tržištima širom svijeta, a ova tri grada nude izvanredne mogućnosti za podsticanje trgovine i investicija", navodi se u unapred pripremljenom govoru britanskog ministra za međunarodnu trgovinu Lijama Foksa, koji će danas ostati u Čikagu.

Foks trenutno boravi u trodnevnoj poseti SAD, navodi Rojters, dodajući da je on takođe izjavio da će tek po izlasku iz EU, Britanija moći da pregovara sa SAD o bližim trgovinskim odnosima.