latinica  ћирилица
26/07/2016 |  17:25 ⇒ 17:25 | Autor: SRNA

SDP: Ozbiljna parlamentarna kriza u FBiH

SDP BiH je saopštio da se Federacija BiH nalazi u ozbiljnoj parlamentarnoj krizi, što dovodi do mnogih zastoja čiju cijenu plaćaju građani.
SDP BiH - Foto: ilustracija
SDP BiHFoto: ilustracija

Za SDP BiH odgađanje današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH predstavlja samo još jedan od dokaza da je ovo čista parlamentarna kriza i potpuni krah parlamentarne većine koju čine SDA, SBB i HDZ.

"Na jutrošnji kolegijum nije pozvan niko iz opozicije, pa se s pravom treba zapitati zbog čega se čekalo 15 dana i zbog čega je potrebno 15 dana da se okupe predstavnici parlamentarne većine? Nama je jasno da je ovo stara i poznata predizborna igra SDA i HDZ-a, koji će se nakon izbora ponovo bratski zagrliti", navode iz SDP-a BiH.

U SDP-u smatraju da je riječ samo o podizanju tenzija kako bi od građana opet izmamili glasove na politikama straha i prijetnji.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je bila zakazana za danas, odgođena je na zahtjev Kluba HDZ BiH-HNS zbog, kako kažu, preglasavanja hrvatskih poslanika prilikom usvajanja nekoliko zakona, uključujući izmjene Zakona o igrama na sreću.