latinica  ћирилица
26/07/2016 |  19:02 ⇒ 27/07/2016 | 11:08 | Autor: RTRS

Šokantan video: Islamisti pale srpske zastave i najavljuju dolazak džihadista (VIDEO)

Region je šokiran video-snimkom na društvenim mrežama, na kojem islamisti pale zastave Srbije, i uz pucanj pjevaju da Bosnu ne daju dušmanima, i da dolaze iz svih krajeva svijeta.
Islamisti pale srpske zastave - Foto: Screenshot
Islamisti pale srpske zastaveFoto: Screenshot

Dok predsjednik Srpske Milorad Dodik upozorava da je BiH država opasnog življenja dok god se ne uhvati u koštac sa teroristima unutar svojih granica, predstavnici Srbije traže hitnu istragu i procesuiranje odgovornih.

Ne reaguju li bezbjednosne agencije BiH na nove napade na Srbiju, Srbija će cijeli proces, kažu, sama sprovesti. 

Video naoružanih maskiranih islamista, okruženih zastavama sa arapskim pismom i zastavom takozvane Armije BiH koji pozivaju na spas Bosne dok spaljuju zastave Srbije obišla je region.

"Budi hrabra Bosno moja, dušman opet zulum sprema. Poručuju braća svima, ne damo te dušmanima, dolazimo sa svih strana, da zgazimo tvog dušmana", čuje se na snimku.

Za sada nije poznato kada je, i gdje, video-snimak nastao, ali se pretpostavlja da je načinjen u BiH, o čemu svjedoči i pjesma koja se čuje u pozadini. Zbog toga vlasti Srbije traže hitnu istragu i procesuiranje odgovornih, poručujući da za istragu ovog zločina neće čekati godinu.

"Od organa BiH očekujemo da u najkraćem roku sprovedu istragu i izvijeste nas da li se ovaj nečuveni incident spaljivanja srpske zastave i ispjevavanja terorističkih pjesama desio u BiH i ako jeste ko je odgovoran za ovu nečuvenu uvredu i ovu provokaciju i naravno šta je urađeno sa ljudima koji propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji", rekao je danas Aleksandar Vulin, ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Srbije.

Otvorena promocija Islamske države i poziv na terorizam u momentu dok Evropa strahuje, a cijeli svijet broji žrtve stravičnih terorističkih napada, jasan je znak da je Bosna i Hercegovina zemlja opasnog življenja nepoželjna za bilo koji narod, poručio je za Srnu predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"BiH danas je najveći evropski izvoznik boraca u “Islamsku državu” po glavi stanovnika. To je opasnost koja se u zajednici zvanoj BiH prećutkuje, a sva energija usmjerava se na napade na Republiku Srpsku i pokušaj njene razgradnje. Vlast Republike Srpske već godinama ukazuje da nema budućnosti u Bosni i Hercegovini, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji djeluju širom Evrope i svijeta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam", izjavio je danas Dodik.

Da u BiH postoji ozbiljna prijetnja i stalna opasnost od terorizma upozorava i ministar unutrašnjih poslova Srpske. Poseban razlog za brigu jeste veliki broj paradžemata s kojima država odbija da se suoči.

"Neki od njih se vraćaju, procesuiraju u Tužilaštvu, da či će to biti dovoljno da ih odvrati od njihovih aktivnosti vezanih za terorizam ostaje da vidimo", napomenuo je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

A upravo ti paradžemati su kočničari na putu BiH ka Evropskoj uniji, tvrdi predsjednik Srpske.

Radikalni islamisti i njihove pristalice sjedinjene su u vlast i obavještajne službe u BiH i djeluju sa ciljem njene destabilizacije, ali i destabilizacije regiona poruka je lidera Srpske.