latinica  ћирилица
29/07/2016 |  09:33 ⇒ 09:38 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Počinje turnir u odbojci na pijesku

Kotorvaroško sportsko ljeto tradicionalno se završava turnirom u odbojci na pijesku, koji počinje danas i održava se na gradskom kupalištu "Bjeline".
Kotor Varoš: Počinje turnir u odbojci na pijesku - Foto: SRNA
Kotor Varoš: Počinje turnir u odbojci na pijeskuFoto: SRNA

U organizacionom odboru ističu da je i ove godine turnir privukao veliku pažnju sportske javnosti.

"Rijetko koja opština može da se pohvali činjenicom da svake godine organizuje tri vrhunska turnira, a odbojka na pijesku predstavlja vrhunac do sada uspješno obavljenog posla", rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Slobodan Petrović.

On je dodao da je turnir okupio najbolje ekipe u konkurenciji seniora i seniorki sa područja kotorvaroške i susjednih opština.

U konkurenciji seniora učestvuje 16 ekipa, kod seniorki su prijavljene četiri ekipe, a ove godine biće organizovan i festival odbojke za mlađe uzrasne kategorije na kojem će učestvovati pionirke Odbojkaškog kluba "Kotor Varoš".

Trener Odbojkaškog kluba "Kotor Varoš" i član Organizacionog odbora turnira Almin Ibričić rekao je da je ovaj klub na najbolji način promovisao odbojku i da će djevojke učešćem na ovom turniru steći neophodno iskustvo igranja i na drugoj vrsti podloge.

Zahvaljujući donaciji opreme za terene odbojke na pijesku od Odbojkaškog saveza BiH, turnir će biti organizovan na najvišem nivou.

Turnir u odbojci na pijesku traje tri dana. Nagradni fond je 500 KM, a najuspješnije ekipe i pojedince očekuju pehari i vrijedne novčane nagrade.

Organizatori ove manifestacije su opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.