latinica  ћирилица
30/07/2016 |  15:15 ⇒ 20:25 | Autor: SRNA

Selaković: Nema znaka jednakosti između Raške oblasti i Srpske (VIDEO)

Ministar pravde u vladi Srbije Nikola Selaković poručio je da između Raške oblasti i Republike Srpske nema, niti je bilo, niti će ikada biti znaka jednakosti, te da Srbija neće trpjeti provokacije iz okruženja.
Nikola Selakovića - Foto: TANЈUG
Nikola SelakovićaFoto: TANЈUG

"Između Raške oblasti ili Sandžaka, kako je naše komšije muslimani zovu, i Republike Srpske nema, niti je bilo, niti će ikada biti znaka jednakosti. To možda mogu da budu nečiji pusti snovi... Dobrosusjedske odnose, dobar odnos između Srba i Bošnjaka i Bošnjaka i muslimana u Raško-polimskoj oblasti ne treba i ne može da zagađuje bilo ko ko dolazi sa strane", rekao je Selaković  u Beogradu.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je poredio Banjaluku i Novi Pazar, Selaković je naglasio da Novi Pazar nije Banjaluka, niti će ikada postojati znak jednakosti, jer je Srpska međunarodno priznanje entitetskog statusa dobila Dejtonskim sporazumom koje su potpisale najveće svjetske sile.

On je rekao da je Srbija sidro stabilnosti u ovom dijelu Evrope i naveo da je njeno rješenje mudro, trpeljivo ponašanje i da se ne nasijeda na provokacije, prenose beogradski mediji.

Selaković je istakao da se u zemljama u regionu pripremaju izbori zbog čega postoji i "uzavrela predizborna situacija" a da će se Srbija, sa svoje strane, truditi da i nadalje sa BiH gradi bolju i sigurniju budućnost Balkana.

"Ponosan sam što je Srbija država sa doraslim državnicima koji znaju da svaka njihova riječ može nekog da košta bezbjednosti, nekog od naših sunarodnika u državama regiona", rekao je Selaković nakon obilaska nove zgrade pravosudnih organa u Katanićevoj ulici u Beogradu.