latinica  ћирилица
30/07/2016 |  18:20 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Obilježena slava Manastira Klisina (VIDEO)

Pravoslavna crkva i njeni vijernici danas praznuju Svetu Velikomučenicu Marinu, u narodu poznatiju kao Ognjenu Mariju.
Manastir Klisina - Foto: RTRS
Manastir KlisinaFoto: RTRS

Ovo je ujedno i slava Manastira Klisina. Episkop bihaćko-petrovački Atanasije, nakon služenja svete arhijerejske liturije, poručio - manastiri su duhovna snaga pravoslavnog naroda. 

Manastiri i crkve, simbol su nacionalnog opstanka, dok traju svetinje, trajaće i oni koji ih podižu, istaknuto je danas u Klisini. Poklonici manastira ovdje rado dolaze.

"Tu je u stvari puno smijeha i ljubavi, volim dolaziti ovdje", rekla je Milica Babić iz Prijedora.

"Duhovni život je veoma važan za život, to je smisao života, tu nalazim ono najbitnije, to je pokretač za sve ostalo", navodi Gorica Vučenović iz Mrkonjič Grada.

Sveta Velikomučenica Marina, poštuje se kao borac za hrišćansku vjeru i zaštitinica žena. Dio njenih svetih moštiju, nalazi se i u Manastiru Klisina.

"Zbog toga smo se danas okupili ovdje, oni su došli u našu svetinju ovdje, u naš manastir da se zajedno molimo Svetoj velikomučenici Marini", rekao je iguman Vasilije.

"Da uvijek bude prisutna svojim molitvama, svojim zastupništvom pred Bogom. Da umnoži i ovu svetu obitelj sa više podvežnika da se ovdje podvizava", dodao je episkop bihaćko – petrovački Atanasije.

Klisina je jedini manastir Srpske pravoslavne crkve posvećen ovoj velikoj svetiteljki.