latinica  ћирилица
05/08/2016 |  09:19 | Autor: B92

Kiks Brazila na startu OI

Fudbaleri Brazila odigrali su 0:0 sa Јužnom Afrikom u prvom kolu A grupe turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Dres reprezentacije Brazila (FOTO: wall-pix.ne) -
Dres reprezentacije Brazila (FOTO: wall-pix.ne)

"Selesao" ide po svoje prvo olimpijsko zlato, ali nije dobro počeo uprkos tome što je na terenu bio njegov zlatni trio – Gabrijel, Nejmar i Gabrijel Žezus, skorašnje pojačanje Mančester sitija.

Brazil je dominirao u posjedu lopte, uputio je čak 21 udarac ka golu rivala, a najbolju priliku propustio je Žezus u 69. minutu, kada je promašio otvoren gol i pogodio samo stativu.

Golman gostiju Itumeleng Kune u nekoliko navrata sjajno je intervenisao i spasao svoj tim, koji je izdržao pritisak uprkos tome što je igrao sa fudbalerom manje od 59. minuta, kada je isključen Mvala.

I drugi meč A grupe završen je bez golova, remizirali su Danska i Irak, a u drugom kolu sastaju se Brazil – Irak i Danska – Јužna Afrika.

Honduras je u okviru D grupe bio bolji od Alžira sa 3:2, a u istoj grupi Portugal je bio bolji od Argentine sa 2:0 golovima Pasijensije i Pita.

U C grupi Јužna Koreja deklasirala je Fidži sa 8:0, a Meksiko i Njemačka remizirali su 2:2 – Meksikanci su dva puta vodili golovima Peralte i Pisara, ali su Njemci došli do boda pogocima Gnabrija i Gintera.