latinica  ћирилица
06/08/2016 |  16:23 ⇒ 19:07 | Autor: RTRS

Tatjana Đekanović 35. u disciplini 10 metara vazdušnom puškom

Takmičarka u streljaštvu Tatjana Đekanović iz RS, zauzela je 35. mjesto u disciplini 10 metara vazdušnom puškom, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Tatjana Đekanović (Foto: N1) -
Tatjana Đekanović (Foto: N1)

Tatjana Đekanović prva je ispred bh. predstavnika izašla na scenu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i osvojila 35. mjesto u gađanju vazdušnom puškom sa 10 metara. Naša takmičarka je osvojila 410,8 bodova.

Ovo je jako dobar rezultat za 19-godišnju takmičarku, najmlađu predstavnicu BiH na Olimpijadi. U kvalifikacijama za finale ukupno je nastupila 51 takmičarka, a dalje se plasiralo njih osam. Neven Rašić, trener Tatjane Đekanović, zadovoljan je njenim uspjehom, jer on ističe da je Đekanović na takmičenje stigla kao 110. streljačica svijeta i da nije bezazleno sa 19 godina osvojiti 35. mjesto na Olimpijadi.

"Rezultatski je mogla još više. Međutim, ovo je veliko iskustvo za Tatjanu, jer ne želimo stati na jednoj Olimpijadi pošto ona ima 19 godina. Imao sam sreću pričati i sa ostalim selektorima koji su rekli da je odličan rezultat kada tako mlad strijelac uspije osvojiti 410 poena. Dakle, na sljedećoj Olimpijadi možemo očekivati mnogo bolji plasman", kazao je Rašić.

Reprezentativke Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić i Andrea Arsović nisu uspjele da se plasiraju u finale u disciplini vazdušna puška na 10 metara na Olimpijskim igrama u Riju.

One nisu uspjele da se nađu među osam najboljih u kvalifikacijama, pošto je Maksimović Anđušić zauzela 12. poziciju rezultatom od 415,4 krugova, što je bilo za samo 0,5 slabije od Kineskinje Јi Siling koja je otišla u finale, dok je Arsović završila na 26. mjestu sa 413,5 krugova.

Amerikanka Virdžinija Trešer je slavila sa rezultatom 208 krugova, što je novi olimpijski rekord finala, a pored rekorda ona je i prva osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu.