latinica  ћирилица
07/08/2016 |  21:34 | Autor: B92

Poraz košarkašica Srbije od Španije

Košarkaške reprezentativke Srbije poražene su na startu olimpijskog turnira od selekcije Španije rezultatom 65:59.
Košarkašice Srbije - Foto: Beta/AP
Košarkašice SrbijeFoto: Beta/AP

Izabranice selektorke Marine Maljković su pružile odličan otpor, u posljednju četvrtinu su ušle sa košem zaostatka, ali nisu uspjele da dođu do preokreta.

Sjajnu partiju je pružila Јovana Milovanović, vukla je reprezentaciju Srbije tokom cijelog meča, a na kraju je imala 17 poena uz pet skokova uz šut iz igre 7 od 13.

Danijel Pejdž joj je pružila solidnu podršku sa 14 poena i takođe pet skokova, dok je Sonja Petrović ubacila 12, ali uz loš procenat iz igre (4 od 13).

Potpuno su podbacile sestre Dabović, Ana je odigrala 26 minuta bez pogotka iz igre (0 od 7), dok je Milica na terenu provela nešto manje od deset minuta, bez poena uz tri asistencije i dva skoka.

Na drugoj strani Ćargaj je ubacila 15 poena, Ndur je zabilježila dabl dabl (11 poena, 12 skokova), a dvocifrena je bila i Krus sa 13 poena.

U narednoj utakmici u utorak od 19.15 reprezentacija Srbije se sastaje sa Kanadom, koja je u prvom duelu savladala Kinu sa 90: 68.

Srbija se u Brazilu nalazi u grupi B, a osim sa Španijom igraće i sa SAD, Kanadom, Kinom i Senegalom. Najbolje četiri ekipe iz grupe prolaze u narednu fazu.