latinica  ћирилица
08/08/2016 |  12:59 ⇒ 13:00 | Autor: B92

Maksimović Anđušić: Barjak nije uticao na rezultat

Ivana Maksimović Anđušić brani svoju odluku da bude barjaktar Srbije na Olimpijskim igrama, iako je samo nekoliko sati nakon ceremonije imala nastup.
Ivana Anđušić Maksimović (Foto:Olimpijski Komitet Srbije) -
Ivana Anđušić Maksimović (Foto:Olimpijski Komitet Srbije)

Maksimović Anđušić je nekoliko sati morala da nosi zastavu na Marakani u petak uveče, da bi u subotu ujutru podbacila u kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška sa 10 metara.

"Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim svima koju su podržali moju odluku da budem barjaktar za svoju zemlju, imajući u vidu da sam imala takmičenje rano sljedećeg jutra! Takva prilika se pruža jednom u životu i nisam mogla da je propustim! Nošenje zastave nije uticalo na moje takmičenje! Ostvarila sam rezultat 415,4 (399/400) i nedostajalo mi je samo 0,5 za finale! Borila sam se do samog kraja. Veoma sam ponosna na svoj meč i na svoj tim koji je bio uz mene predhodne četiri godine! Okrećem se još jednom preostalom takmičenju na ovim Olimpijskim igrama koje je na programu 11! Držite mi palčeve. Hvala svima!", oglasila se Maksimović Anđušić na društvenim mrežama.

Ona će u četvrtak učestvovati u kvalifikacijama u puška trostav 50 metara (14h) što je njena glavna disciplina u kojoj je prošle godine postala šampionka Evrope, a brani srebrno sa Igara iz Londona 2012.