latinica  ћирилица
09/08/2016 |  08:08 | Autor: Blic

Marina Maljković: Vjerujem da ćemo biti prave protiv Kine i Senegala

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je da vjeruje da će njena ekipa igrati bolje i biti pravi tim na utakmicama protiv Kine i Senegala na Olimpijskim igrama.
Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv) - Foto: RTRS
Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv)Foto: RTRS

"Vjerujem da ćemo da se izdignemo i budemo pravi tim, sada kada je najpotrebnije, a to je na utakmicama protiv Kine i Senegala", rekla je Marina Maljković.

Evropske prvakinje izgubile se i drugu utakmicu u Rio de Žaneiru, pošto su poražene od Kanade sa 71:67.

"Smanjili smo broj grešaka u odnosu na prvu utakmicu. Igrali smo veoma dobru košarku 25 minuta, ali u četvrtoj četvrtini smo ponovili greške. Imamo problem sa skokom i izgubljenim loptama", kazala je Maljkovićeva.

Reprezentativka Srbije Ana Dabović rekla je da njena ekipa treba da zaboravi poraze od Španije i Kanade.

"Ne treba da razmišljamo o propuštenim šansama, već da se spremimo da odigramo najbolje protiv Kine i Senegala i plasiramo se u četvrtfinale. Vjerujem u ovaj tim koji je odigrao najbolje uvijek kada je bilo najvažnije. Ako izvučemo pouke iz ova dva poraza i više vjerujemo u sebe, smatram da imamo velike šanse i za polufinale", rekla je Ana.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će sljedeću utakmicu igrati protiv SAD u srijedu od 20.30 po našem vremenu, a potom joj slijede dueli sa Kinom i Senegalom.