latinica  ћирилица
09/08/2016 |  18:27 ⇒ 10/08/2016 | 07:28 | Autor: RTRS

Zvornik: Mutna Drina otežava potragu za Beucem (VIDEO)

Dva dana nakon tragičnog nestanka slovenačkog skakača Andreja Beuca, koji je nakon skoka s mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića nestao u Drini, Zvornik i dalje iščekuje rasplet i pronalazak Andrejevog tijela.
Zvornik - potraga - Foto: RTRS
Zvornik - potragaFoto: RTRS

Ronioci ronilačkih klubova iz Bijeljine i Brčkog uz podršku pripadnika profesionalne Vatrogasne službe pretraživali su danas nizvodne dijelove rijeke Drine. Uloženi trud i brojni ulasci u vodu bili su uzaludni i tijelo nije pronađeno.

Najveći problem roniocima i danas je pravila mutna Drine i minimalna vidljivost koja je ugrozila bezbjednost ronilaca. Uprkos tome, oni su nastavili potragu. Pretražili su nizvodne dijelove od Zvornika do Šepka, ali i tzv. džepove. Pretpostavka je da je jaka matica tijelo odnijela daleko od zone utapanja.

Sa obale gradske plaže u Zvorniku potragu su posmatrale i čekale izvještaje s terena i Beucove sestre i majka Zdenka. Nije željela stati pred naše kamere, ali je u neformalnom razgovoru istakla da je Andreja upozoravala da ne skače u Zvorniku. Tužne i razočarane, nadaju se da će tijelo biti pronađeno.

Obavljen je uviđaj. Istraga bi trebalo da da odgovore na brojna pitanja.

- Trenutno se preduzimaju sve radnje kako bi se pronašao nestali i nakon čega će biti utvrđene sve okolnosti ovog nesretnog događaja, rekao je Dragoslav Ostojić, komandir SЈB Zvornik.

Krajem dana u Zvornik bi trebalo da stignu i ronioci iz Slovenije koji će se pridružiti potrazi za Beucem.